Καλώς ήρθατε στο Retronion

Vintage & Modern

Έπιπλα που κατασκευάστηκαν κατά την περίοδο του μεσοπολέμου,
έπιπλα κλασικά, βιομηχανικού στυλ, ρετρό
και σε κάθε περίπτωση κομμάτια που δε θα ξαναβγούν ποτέ,
στήθηκαν το ένα δίπλα στο άλλο,
με σκοπό να φέρουν μια άλλη εποχή στο σήμερα.

Και έτσι ένας χώρος που παρέμενε για μερικά χρόνια παρατημένος, μεταμορφώθηκε στο Retronion, ένα παλαιοπωλείο που άνοιξε για να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία σε έπιπλα που κατασκευάστηκαν πριν από τουλάχιστον μισό αιώνα.

Το Retronion “γεννήθηκε” από εμάς, την Ελένη και τη Βασιλική, που αποφασίσαμε να κάνουμε την αγάπη μας για οτιδήποτε vintage, επάγγελμα. Κάπως έτσι, ένα κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού σε διάφορα σπίτια της Ελλάδας, ξεκίνησε. Και δεν έχει τέλος. Σχεδόν καθημερινά “νέα” παλιά έπιπλα έρχονται στο Retronion και περιμένουν καρτερικά τους νέους ιδιοκτήτες τους.

Είναι έπιπλα που θα “ζήσουν” μια ζωή. Και άλλωστε το έχουν αποδείξει, καθώς παρά το πέρασμα του χρόνου, όχι μόνο έχουν επιβιώσει, αλλά είναι πλήρως λειτουργικά!

Περιμένουν να συνυπάρξουν και να αλληλεπιδράσουν με τα μοντέρνα έπιπλα που υπάρχουν στα σπίτια μας, όπως κάνει το νετρόνιο με το πρωτόνιο στον πυρήνα ενός ατόμου στη φυσική.  Άλλωστε, σε αυτή τη λογική βασίστηκε και το όνομα του Retronion.

Το Retronion έφερε το παρελθόν στη σημερινή Κυψέλη και περιμένει όλους εσάς να το φέρετε σε κάθε σύγχρονο σπίτι της Ελλάδας.