Τα ρετρό έπιπλα είναι μόδα

Όπως η μόδα κάνει κύκλους το ίδιο ισχύει και για τη διακόσμηση. Έτσι, το μίνιμαλ ενισχύεται από δόσεις παράδοσης και ένα καινούργιο, ζεστό και ανάλαφρο mix ‘n’ match γεννιέται. Ας το απολαύσουμε.

Τα ρετρό κομμάτια, από μέταλλο ή πλαστικό, λιτά ή περίτεχνα, ξύλινα, ποπ με εκκεντρικά χρώματα αλλά και διαχρονικά αντικείμενα του κινήματος του μοντερνισμού, όλα είναι τάση. Αυτή τη φορά, ωστόσο, θα σταθούμε στη φόρμα και θα πειράξουμε λίγο τα υπόλοιπα.

Mην αφήσετε έξω τα χαρούμενα έπιπλα της δεκαετίας του ’70. Ανατρέξτε σε αποθήκες, παππούδες, θείους, νονούς ή απλώς βγείτε πρώτοι στα παζάρια αναζητώντας αυτά τα funky κομμάτια με τα εντυπωσιακά σχήματα.

Θα παίξουμε με λαμπερό φινίρισμα και σοφιστικέ αποχρώσεις, π.χ. ένα περλέ γκρι, σε ένα-δυο ξύλινες καρέκλες που βρήκαμε και θα τις αναμείξουμε με το υπόλοιπο σετ της τραπεζαρίας.

Όλα αυτά τα κομμάτια που τα προηγούμενα χρόνια είχαμε περιθωριοποιήσει ως παλιομοδίτικα και ξεπερασμένα επιστρέφουν και αποδεικνύουν τη διαχρονικότητά τους. Να γιατί μερικές φορές αξίζει να επενδύουμε σε καλά κομμάτια που κοστίζουν περισσότερο αλλά κάθε γενιά έρχεται η στιγμή που αναγνωρίζει την υπεροχή τους.

Εκτιμήστε τις καμπύλες τους και την ποιότητά τους και γίνετε εσείς πρώτοι εκείνοι που θα κάνετε τη βαρετή, μονότονη εμφάνισή τους σύγχρονη διακοσμητική άποψη. Ξύλινες καρέκλες, σαν εκείνες των βιενέζικων καφέ με ψάθα, βαμμένες ολόλευκες ταιριάζουν σε ένα λιτό καθιστικό συνδυασμένες με ένα μοντέρνο χαλί με γεωμετρικά μοτίβα και δάπεδο από τσιμεντοκονία.

Αν δεν μπορείτε να βρείτε ίδιες ακριβώς για να συνθέσετε την τραπεζαρία σας, παίξτε με ζευγάρια ή σχήματα που μοιάζουν μεταξύ τους.

Το χρώμα θα ξαναγεννήσει αυτά τα κομμάτια, καθώς από αδύναμοι κρίκοι της διακόσμησης θα μεταμορφωθούν σε πυρήνες της και θα ενταχθούν στα βασικά κομμάτια του σπιτιού.

Αφήστε μια απάντηση