Τρόποι Πληρωμής

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Φ.Π.Α.

Οι συντελεστές ΦΠΑ αγαθών και υπηρεσιών καθορίζονται από τις διατάξεις του Νόμου 4592/2019 που δίνει παράταση του Νόμου 2859/2000, Άρθρο 21 και του παραρτήματος ΙΙΙ του Κώδικα ΦΠΑ, τις οποίες παραθέτουμε στη συνέχεια. Συνοπτικά και για άμεση κατανόηση των πελατών μας σημειώνουμε τα ακόλουθα:

  1. Για τα νησιά Λέρος, Λέσβος, Κως, Σάμος και Χίος ο συντελεστής του φόρου μειώνεται κατά τριάντα τοις εκατό (30%), δηλαδή ο κανονικός συντελεστής 24% γίνεται 17% εφόσον πρόκειται για αγαθά, τα οποία κατά το χρόνο που ο φόρος γίνεται απαιτητός:
    1. βρίσκονται στα νησιά αυτά και παραδίδονται από υποκείμενο στο φόρο που είναι εγκαταστημένος στα νησιά αυτά,
    2. πωλούνται με προορισμό τα νησιά αυτά από υποκείμενο στο φόρο, εγκαταστημένο σε οποιοδήποτε μέρος του εσωτερικού της χώρας, προς αγοραστή υποκείμενο ή προς μη υποκείμενο στο φόρο νομικό πρόσωπο, εγκαταστημένο στα νησιά αυτά,
    3. αποστέλλονται ή μεταφέρονται προς υποκείμενο στο φόρο ή προς μη υποκείμενο στο φόρο νομικό πρόσωπο που είναι εγκαταστημένο στα νησιά αυτά, στα πλαίσια της ενδοκοινοτικής απόκτησης αγαθών,
    4. εισάγονται στα νησιά αυτά.
  2. Σε περίπτωση τιμολόγησης απομακρυσμένης παροχής υπηρεσιών από την εταιρεία μας γνωρίζουμε στους καταναλωτές ότι τιμολογείται με κανονικό Φ.Π.Α. 24% ανεξαρτήτου περιοχής βάσει διατάξεων του κώδικα ΦΠΑ (Ν. 2859/2000) καθώς η υπηρεσία παρέχεται από την εταιρεία μας απομακρυσμένα.Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει και το κόστος μεταφορικών το οποίο πιθανά τιμολογείται επάνω στα παραστατικά πωλήσεων.

Ως εκ τούτου οι ιδιώτες (μη υποκείμενα στο φόρο πρόσωπα) υπάγονται στον κανονικό Φ.Π.Α.

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Μπορείτε να εξοφλήσετε την παραγγελία σας με τους παρακάτω τρόπους.

§1 Εξόφληση με Μετρητά στο Φυσικό Κατάστημα

§1.1 Φυσικό Κατάστημα

Το Φυσικό μας Κατάστημα εδρεύει στην διεύθυνση, Τενέδου 61 & Μεγίστης 1, Κυψέλη, 11361, Αττική. Στον χώρο του Φυσικού Καταστήματος μπορεί να γίνει εξόφληση με μετρητά ακόμα και κατά την παραλαβή της παραγγελίας σας.

§1.2 Παραγγελίες άνω των 500€

Βάσει της ισχύουσας Ελληνικής Νομοθεσίας (Νόμος 4172/2013, Άρθρο 23) παραγγελίες που θα εκτελεστούν με παραστατικά τελικής αξίας 500€ και άνω, θα πρέπει να εξοφλούνται είτε με Τραπεζική Κατάθεση στον Τραπεζικό Λογαριασμό μας, είτε με Πιστωτική/Χρεωστική Κάρτα κατά τη διάρκεια υποβολής Ηλεκτρονικής Παραγγελίας μέσω του Ηλεκτρονικού μας Καταστήματος (E-shop).

§2 Αντικαταβολή

Υπάρχει δυνατότητα εξόφλησης της παραγγελίας σας κατά την Παράδοση Εντός Αττικής.

Δεδομένου ότι η εταιρεία Σιδηροπούλου Ελένη Π. (Retronion) δεν δεσμεύει προϊόντα για ανεξόφλητες ηλεκτρονικές παραγγελίες στις οποίες ως τρόπος πληρωμής έχει επιλεγεί η «Αντικαταβολή», διατηρεί το δικαίωμα της μονομερούς ακύρωσης σε περίπτωση που δεν εκτελεστεί πληρωμή από τον πελάτη εντός 3 εργάσιμων ημερών από την υποβολή της παραγγελίας.

§2.2 Παραγγελίες άνω των 500€

Βάσει της ισχύουσας Ελληνικής Νομοθεσίας (Νόμος 4172/2013, Άρθρο 23) παραγγελίες που θα εκτελεστούν με παραστατικά τελικής αξίας 500€ και άνω, θα πρέπει να εξοφλούνται είτε με Τραπεζική Κατάθεση στον Τραπεζικό Λογαριασμό μας, είτε με Πιστωτική/Χρεωστική Κάρτα κατά τη διάρκεια υποβολής Ηλεκτρονικής Παραγγελίας μέσω του Ηλεκτρονικού μας Καταστήματος (E-shop).

§3 Πληρωμή μέσω PayPal

§3.1 Περιβάλλον PayPal.

Μπορείτε να εξοφλήσετε την παραγγελία σας μέσω PayPal, το οποίο είναι ένα απόλυτα ασφαλές σύστημα πληρωμών.

§3.2 Τρόποι Πληρωμής μέσω PayPal

Ακόμα και αν δεν έχετε λογαριασμό στο Paypal μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Πιστωτική/Χρεωστική Κάρτα σας, στο ασφαλές σύστημα πληρωμών PayPal.

Αφού έχετε επιλέξει τρόπο πληρωμής PayPal θα δείτε πως εμφανίζεται το κουμπί Μετάβαση στο PayPal.

Πατώντας το, θα μεταβείτε στη σελίδα ασφαλείας στο PayPal όπου για να συνεχίσετε, θα πρέπει να επιλέξετε εάν θα συνδεθείτε με τον Προσωπικό σας Λογαριασμό ή εάν θα κάνετε χρήση της Πιστωτικής/Χρεωστικής Κάρτας σας.

§3.3 Παράδοση Παραγγελίας μετά από Πληρωμή μέσω PayPal

Στην περίπτωση που επιλέξετε να εξοφλήσετε την παραγγελία σας μέσω PayPal, θα πρέπει να είστε παρών κατά την παραλαβή της παραγγελίας σας, έχοντας μαζί σας την ταυτότητα σας.

Σε περίπτωση αποστολής της παραγγελίας στο χώρο επιθυμίας του πελάτη, η παράδοση και η παραλαβή της παραγγελίας πραγματοποιείται μόνο από τον νόμιμο κάτοχο του λογαριασμού PayPal εκτός αν έχει δηλώσει στο PayPal διαφορετικό προορισμό αποστολής. Το πρόσωπο παραλαβής δηλώνεται στο σχετικό συνοδευτικό έγγραφο, της εκάστοτε παραγγελίας με σχετική παρατήρηση.

§3.4 Παραλαβή Παραγγελίας από το Φυσικό Κατάστημα μετά από Πληρωμή μέσω PayPal

Για παραλαβή από το Φυσικό Κατάστημα, θα πρέπει ο νόμιμος κάτοχος του λογαριασμού PayPal να προσκομίσει την ταυτότητά του.

§4 Κατάθεση σε Τραπεζικό Λογαριασμό.

§4.1 Εξόφληση

Μπορείτε να εξοφλήσετε την παραγγελία σας στον παρακάτω Εταιρικό Λογαριασμό της Εταιρείας Σιδηροπούλου Ελένη Π. (Retronion).

Εθνική Τράπεζα
Αριθμός Τραπεζικού Λογαριασμού: 068/001929-13
IBAN: GR0601100680000006800192913
Δικαιούχος: Σιδηροπούλου Ελένη
BIC/SWIFT: ETHNGRAAXXX

§4.2 Επιβεβαίωση Παραγγελίας

Αφού επιβεβαιώσετε την διαθεσιμότητα και την ορθότητα της παραγγελίας σας με κάποιον εκπρόσωπο του τμήματος πωλήσεων, μπορείτε να προχωρήσετε στην κατάθεση του τελικού ποσού για την αποστολή της παραγγελίας σας.

§4.3 Ενημέρωση Εκτέλεσης Τραπεζικής Συναλλαγής

Μετά την εκτέλεση της μεταφοράς χρημάτων, είναι υποχρέωσή σας να μας ενημερώσετε για την εκτέλεση της μεταφοράς του ποσού είτε τηλεφωνικά είτε με e-mail.

Ως αιτιολογία κατάθεσης θα πρέπει να αναφέρεται ο αριθμός (ή οι αριθμοί σε περίπτωση πολλαπλών παραγγελιών) της ηλεκτρονικής παραγγελίας που τοποθετήσατε.

§4.4 Αυθημερόν Αποστολή

Για οποιαδήποτε παραγγελία έχει οριστεί ως τρόπος πληρωμής η «τραπεζική κατάθεση», θα πρέπει να έχει εκτελεστεί το τουλάχιστον 2 ώρες πριν την ώρα που ορίζει η εκάστοτε Μεταφορική Εταιρεία σαν τελευταία δυνατή ώρα παραλαβής δέματος, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα αποστολής της την ίδια ημέρα.

§4.5 Δέσμευση Προϊόντων

Δεδομένου ότι η εταιρεία Σιδηροπούλου Ελένη Π. (Retronion) δεν δεσμεύει προϊόντα για ανεξόφλητες ηλεκτρονικές παραγγελίες στις οποίες ως τρόπος πληρωμής έχει επιλεγεί η «Τραπεζική Κατάθεση», διατηρεί το δικαίωμα της μονομερούς ακύρωσης σε περίπτωση που δεν ενημερωθεί από τον πελάτη για την εκτέλεση της τραπεζικής κατάθεσης εντός 3 εργάσιμων ημερών από την υποβολή της παραγγελίας.

§4.6 Διατραπεζικές Συναλλαγές

Στις διατραπεζικές Συναλλαγές (κατάθεση στον Τραπεζικό Λογαριασμό μας από διαφορετική τράπεζα) τα έξοδα βαραίνουν εξολοκλήρου τον εντολέα.

§4.7 Διεκπεραίωση Παραγγελίας

Η παραγγελία θα εκτελείται την ημέρα που εμφανίζονται τα χρήματα στον Τραπεζικό μας Λογαριασμό.

§5 Με χρήση Πιστωτικής/Χρεωστικής Κάρτας στο Φυσικό Κατάστημα

§5.1 Φυσικό Κατάστημα

Το Φυσικό μας Κατάστημα εδρεύει στην διεύθυνση, Τενέδου 61 & Μεγίστης 1, Κυψέλη, 11361, Αττική. Στον χώρο του Φυσικού Καταστήματος μπορεί να γίνει εξόφληση με χρήση Πιστωτικής/Χρεωστικής Κάρτας, ακόμα και κατά την παραλαβή της παραγγελίας σας.

§5.2 Πιστωτική/Χρεωστική Κάρτα με PIN

Για παραλαβή από το κατάστημα θα πρέπει ο κάτοχος της Πιστωτικής/Χρεωστικής Κάρτας να προσκομίσει απλά την Πιστωτική/Χρεωστική του Κάρτα εφόσον αυτή διαθέτει PIN.

§5.3 Πιστωτική/Χρεωστική Κάρτα με PIN

Στην περίπτωση που η Πιστωτική/Χρεωστική Κάρτα δεν διαθέτει PIN, ο κάτοχος της θα χρειαστεί να προσκομίσει και την ταυτότητά του.

§5.4 Εταιρική Πιστωτική/Χρεωστική Κάρτα

Στην περίπτωση που η Παραγγελία γίνεται για λογαριασμό Εταιρείας, η Πιστωτική/Χρεωστική Κάρτα θα πρέπει να είναι εταιρική να αναγράφεται σε αυτή η Επωνυμία της Εταιρείας ή ο Διακριτικός Τίτλος.

§5.5 Αποδεκτές Κάρτες

Στο Φυσικό Κατάστημα μας, γίνονται δεκτές κάρτες Visa, Mastercard και Debit.

§6 Finloop

Για παραγγελίες όπου το συνολικό κόστος είναι έως και 400,00€ υπάρχει δυνατότητα πληρωμής μέσω της υπηρεσίας Finloop, όπου εξοφλείτε την παραγγελία σας με 4 άτοκες δόσεις, χωρίς τη χρήση πιστωτικής κάρτας.

Οι υποστηριζόμενες τράπεζες είναι: Πειραιώς, Εθνική, Eurobank, Alphabank και Revolut.

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να ανατρέξετε στην επίσημη σελίδα της υπηρεσίας Finloop στην ενότητα πως λειτουργεί.